Vakum Dizalice

Zahtev za ponudu

Postavite zahtev za ponudu za ovaj proizvod u Srbiji, Bosni ili Hrvatskoj:

Zahtev za ponudu Srbija Srbija
H.F.S. Lifting d.o.o.
Kadinjača 14, 11136 Beograd, Srbija
tel/fax: +381 11 4055-715
mob: +381 61 278 2399
e-mail: office@hfs-serbia.com
Zahtev za ponudu Bosna Bosna
H.F.S.
Slavonska 11, 80320 Kupres, BiH
tel/fax: +387 34 274 761
mob : +387 63 44 99 68
e-mail: zarko.juric65@gmail.com
Zahtev za ponudu Hrvatska Hrvatska
H.F.S. Oprema d.o.o.
HR-10291 Zagreb, Ilije Gregorića 25 A
tel/fax: +385 1 33 91 023
mob: +385 98 16 33 956
e-mail: h.f.s.oprema@zg.t-com.hr

Pored standardne primene kao regularne električne dizalice sa lancem, švajcarske GIS dizalice iz naše ponude mogu se koristiti i za vakumsko podizanje tereta do 500 kg. Reč je o "Vacujet" dodatcima koji se montiraju na standardne dizalice i u dizaličnom sklopu služe za prihvat i držanje tereta sa ravnim površinama koje se ne mogu prihvatiti kukama i lancima za teret, hvataljkama za teret ili trakama za podizanje tereta. Materijali koji se mogu podizati na ovaj način su brojni: sve vrste čeličnih, prohromskih, aluminijumskih i drugih metalnih tabli i plehova, plastične i gipsane table, nameštaj, drvene grede i daske, drvene table (iverica, medijapan), kartoni i kartonske kutije, burad i razna druga ambalaža, staklene table, kamene i mermerne ploče itd. Jasno je da su ovakvi sistemi za dizanje povezani sa fabričkom proizvodnjom i pogonima u većim radionicama gde se koriste u cilju što brže serijske proizvodnje. Koncept vakumske usisne tehnologije je potpuno modularan jer se usisne površine na usisnom aparatu mogu menjati prema dimenzijama objekta koji podižete. Pored toga, rad sa obakvim aparatima je prilično jednostavan, dok je nivo buke koji ovi aparati stvaraju u skladu sa evropskim propisima o zaštiti na radu. Sve ovo čini da su vakumski GIS sistemi jako popularni i rado korišćeni u fabrikama širom sveta.


Princip rada vakumskih jedinica je jednostavan: kače se na kuku elektro lančane dizalice i puštanjem u rad stvaraju vakum prema površini objekta, čime čvrsto prijanjaju na objekat. Potom, kontrolom rada dizalice regulišete vertikalni i horiozontalni transport objekta. Pored toga, određeni modeli Vacujet aparata imaju mogućnost rotiranja podignutih objekata u vertikalnoj ravni od 90° do čak 180°, što je pogodno za određene intervencije na površini objekta suprotnoj od prihvatne (na slici iznad i ispod).
Kao i kod svih GIS alata za dizanje tereta, faktor bezbednosti na radu je i ovde na prvom mestu: ukoliko dođe do iznenadnog nestanka struje, a pri tome Vam zataji agregat - ili ga nemate, teret neće odmah spasti sa Vacujet aparata. Inercija ventilatora koja daje efekat vakum pumpe sa produženim dejstvom će usloviti da vakum traje dovoljno da spustite teret. Na taj način možete da izbegnete oštećenje podignutog objekta i eventualnu povredu na radu.

U zavisnosti od vrste materijala koji podižete, možemo Vam pomoći oko izbora modela Vacujet uređaja. Pored toga, treba imati na umu da svaki model može imati i opcionu, dodatnu opremu - npr. manometri za merenje pritiska koji aparat vrši na objekat koji se podiže, različiti nastavci i dimenzije usisnih površina, filteri za čestice prašine, ergonomske ručice koje vam olakšavaju napor pri radu, itd.  
Bez obzira da li su Vam Vacujet aparati potrebni za "idealno" ravne površine poput stakla i limova ili za manje ravne površine poput drveta ili gipsanih ploča, možemo Vam ponuditi aparate nostivosti do 500kg. Svi aparati su u skladu sa evropskom normom CEN/TC 147.   

Kontakt, cenovnici i narudžbine

HFS Lifting d.o.o.

Kadinjača 14, 11136 Beograd, Srbija
Phone/Fax:
011 4055-715
e-mail: office@hfs-serbia.com
web: http://podizanje-tereta.blogspot.com

Ukoliko nismo u office-u molimo pozovite:

Mob: 061 278 2399

Brza pretraga naših proizvoda: